Home

Geogliefen

Een geoglief is een grote tekening gemaakt in een zandbodem of op rotsen. Veel geogliefen zijn afkomstig van oude culturen, bijvoorbeeld de beroemde Nazcalijnen in Peru. Er bestaan echter geogliefen die zeer recent werden gemaakt. De 'Marree Man' in Australië bijvoorbeeld stamt uit 1998 De Nazca-lijnen in Peru zijn tekeningen in de aarde, geogliefen, in de kuststreek van Peru. De lijnen van stenen en aarde in de woestijn zijn door de Nazca-indianen gemaakt, enkele honderden jaren voor tot enkele honderden jaren na het begin van onze jaartelling. De figuren op de pampa van Nazca staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO

10 Mysterieuze Geogliefen op Aarde - Alletop10lijstje

 1. 24 mysterieuze nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen in Peru. Het Nazca-plateau in Peru blijkt 24 nieuwe geogliefen te bevatten die zo'n 200 jaar ouder zijn dan de oorspronkelijke Nazcalijnen. De afbeeldingen, die aan het oppervlak nauwelijks zijn te zien, zijn ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Yamagata in Japan
 2. Tussen 400 en 1000 jaar voor Christus tekenden mensen uit de pre-inca beschaving reusachtige lijnen, figuren en tekeningen van dieren en planten op de grond: de zogenoemde Nazcalijnen. De lijnen en geogliefen zijn te vinden op de woestijnvlaktes in het zuiden van Peru
 3. Genoemde manifestaties worden technisch geogliefen genoemd. Als we het hebben over de geogliefen, verwijzen we naar de figuren die op de vlakten of op de hellingen zijn gebouwd. Deze lijnen stellen planten en dieren voor, evenals enkele geometrische vormen zoals onder andere spiralen, trapeziums, driehoeken en zigzaglijnen
 4. De bekendste geogliefen ter wereld zijn de Nazca-lijnen, gebouwd tussen 200 voor Christus en 800 na Christus en ongeveer 800 kilometer verderop in de kust van Peru. De Chileense symbolen in de Atacama-woestijn zijn veel talrijker en gevarieerder in stijl, bestrijken een veel groter gebied (150.000 km2 versus de 250 km2 van de Nazca-lijnen) en werden gebouwd tussen 600 en 1500 na Christus
 5. Deze geogliefen zijn zojuist ontdekt in Peru 18 november 2019 13:00 Archeologie 3 Reacties Onderzoekers van de Japanse Yamagata University hebben met behulp van kunstmatige intelligentie maar liefst 143 nieuwe Nazcalijnen ontdekt in het zuiden van Peru, meldt NHK
 6. Met wereldvreemde geogliefen, dit zijn immense vormen die door mensen in het landschap zijn gemaakt. In het decor van de Andes, met vulkanen, sneeuw en de hoogste geiser ter wereld. Je kunt dit gebied eenvoudig bezoeken. Er worden talloze excursies aangeboden, waarbij je met een gids op pad gaat
Mysterious Geoglyphs of Atacama Desert, Chile

Egyptische hiërogliefen ( Oudgrieks: hieros - heilig, glyphoi - groeven) vormen het schrift van het oude Egypte. Door de Egyptenaren zelf werden ze Medu Netjer of Goddelijke Woorden genoemd, hetgeen verwijst naar de overlevering dat de god Thoth ooit het schrift aan de Egyptenaren gaf Geogliefen zijn heel bekend in Zuid-Amerika en daarbuiten. Neem bijvoorbeeld de Nazcalijnen (zie hiernaast) in het zuiden van Peru. Volken die ooit nabij de Andes en Amazone woonden, probeerden met de tekeningen orde, structuur en schoonheid aan de natuur toe te voegen Ze behoren tot de meest ondoordringbare raadsels van de archeologie vanwege hun hoeveelheid, aard, omvang en continuïteit. De geogliefen tonen afbeeldingen van levende wezens, gestileerde planten, imaginaire wezens en geometrische figuren van enkele kilometers lang waarvan men denkt dat ze rituele astronomische functies hadden

Nazca-lijnen - Werelderfgoed geogliefen in Peru Kunst en

 1. De geogliefen liggen 525 meter boven de zeespiegel, maar de mensen die in dit gebied woonden, leefden honderden meters boven de figuren. Twee onderzoekers, genaamd Reindel en Isla, denken dat de geogliefen van de Palpa ontstaan zijn, nadat er petrogliefen gemaakt waren door de woestijnbewoners
 2. De Nazca lijnen, tekeningen in de aarde en ook wel geogliefen genoemd, strekken zich uit over 450 km2 in de Peruaanse hoogvlaktes. De tekeningen zijn waarschijnlijk tussen 200 voor Christus en 200 na Christus gemaakt door de Nazca-indianen en tot de dag van vandaag is de reden hiervan een van de grootste mysteries ter wereld
 3. De Nazcalijnen zijn enorme geogliefen die op de droge kustvlakte bij de Stille Oceaan zijn aangebracht. Bij de restauratie van een uitzichtpunt op een heuvel ontdekten de archeologen een vage tekening van een nog onbekende geoglief, schrijft The New York Times
 4. Archeologen hebben meer dan 25 geogliefen ontdekt in het zuiden van Peru. Geschat wordt dat de tekeningen in het zand meer dan tweeduizend jaar geleden gemaakt zijn. NU.n
 5. geogliefen. Te gebruiken voor een tekening op het aardoppervlak; met name geometrische of dierlijke symbolen die zijn gemaakt door kiezelzand te herschikken. Gebruik 'Nasca-lijnen' voor geogliefen van het Nasca-volk die worden aangetroffen in de zuidelijke woestijnvlakten aan de kust van Peru
 6. Er wordt vaak gezegd dat, het verrassende Nazca-lijnen, verzameling van geogliefen in Peru, ontdekt door de wetenschapper Maria Reiche, maar de oorsprong van het uiterlijk dateert vele eeuwen voordat.. De schepping ervan wordt toegeschreven aan de overgang van verschillende beschavingen gedurende verschillende eeuwen, met name de Paracas en de Nazca

De geogliefen liggen 24 kilometer ten noorden van Blythe in de Colorado-woestijn. In het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn meer dan zeshonderd intaglios te vinden, maar die bij Blythe zijn het leukst om te bezoeken omdat ze zo groot zijn en hun herkomst ingewikkeld Nazcalijnen in Peru - Nog steeds een mysterie. De Nazcalijnen zijn een uitzonderlijke verzameling geogliefen: ontwerpen of motieven die in de grond zijn getekend. Ze zijn te vinden in de kustvlakte van Peru, ongeveer 400 km ten zuiden van Lima. Het ontstaan van de ruim 2000 jaar oude Nazcalijnen wordt toegeschreven aan de pre-Inca Nazca-cultuur Geogliefen. De drone zal met name zoeken naar naar zogenoemde geogliefen. Dat zijn geometrische figuren zoals cirkels of driehoeken in de aarde. Deze patronen zijn mogelijk ontstaan omdat de grond.

24 mysterieuze nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen

 1. Leenwoord uit het Frans, in de betekenis van 'tekening in of op de aarde'. met het voorvoegsel geo- en glief. enkelvoud. meervoud. naamwoord. geoglief. geogliefen. verkleinwoord. geogliefje
 2. Nazca vind je in Peru en is een plekje dat ligt tussen Huacachina en Arequipa of Cusco, wanneer je de route volgt die vrijwel iedere backpacker volgt ligt het tussen Huacachina en Arequipa. Nazca is voornamelijk bekend vanwege de 'Nazca Lines' oftewel in het Nederlands: de Nazca Lijnen. Deze lijnen zijn geogliefen gemaakt door eeuwen oude.
 3. Zweef over de mysterieuze woestijntekeningen van Peru. Kijk tijdens History Month naar Nasca Lines: Unlocking the Secrets, op zondag 17 november om 23:00 op National Geographic. Op de roestkleurige vlakten van Peru duiken geheimzinnige witte lijnen op die geometrische patronen en diervormen uitbeelden. Deze geogliefen zijn in de kale bodem van.
 4. De documentatie van geogliefen wordt uitgevoerd door een steeds grotere verscheidenheid aan teledetectietechnieken, waaronder luchtfotogrammetrie, moderne satellietbeelden met hoge resolutie, radarbeelden inclusief Doppler-mapping, gegevens van historische CORONA-missies en historische luchtfotografie zoals die van de RAF piloten die woestijnvliegers in kaart brengen

De tekeningen worden gemaakt door materiaal weg te halen of door met materialen, zoals stenen, op te bouwen. Geogliefen die opgebouwd zijn met materialen worden positief genoemd, als een geoglief wordt gemaakt door juist materiaal weg te halen wordt het negatief genoemd Het is belangrijk om te vermelden dat de geogliefen, net als de prints op muren en de rotstekeningen, maken deel uit van rotstekeningen.Een van de eigenaardigheden van de geogliefen is hun grote omvang, waardoor ze vanaf een aanzienlijke afstand beter gewaardeerd worden De tot 1 kilometer lange tekeningen, geogliefen geheten, zijn tussen 500 v.Chr. en 500 n.Chr. door de Nazca-indianen gemaakt en stellen voornamelijk dieren maar ook geometrische patronen voor. Om welke dieren het echter precies gaat, kon lange tijd niet worden vastgesteld. Maar nu wel. Speciale kolibriesoor Dit zijn zogenaamde geogliefen (in wezen grondtekeningen) die deel uitmaakten van oude rituelen van de lokale bevolking en waarvan wordt aangenomen dat ze dateren van ergens tussen 500 voor. Paracas geogliefen . In 2018 onthulden RPAS- drones die door archeologen werden gebruikt om cultureel bewijsmateriaal te onderzoeken, veel geogliefen in de provincie Palpa. Deze worden toegewezen aan de Paracascultuur. Van velen is aangetoond dat ze duizend jaar ouder zijn dan de bijbehorende Nasca-lijnen

Mysterieuze geogliefen van vogels in Peru opnieuw

 1. geogliefen - Te gebruiken voor een tekening op het aardoppervlak; met name geometrische of dierlijke symbolen die zijn gemaakt door kiezelzand te herschikken. Gebruik 'Nasca-lijnen' voor geogliefen van het Nasca-volk die worden aangetroffen in de zuidelijke woestijnvlakten aan de kust van Peru
 2. Tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte in Peru ligt een woestijngebied met bijzondere en zeer grote tekeningen in het landschap. We noemen deze lijnen geogliefen. In een geconcentreerd gebied van maar liefst 520 km2 liggen honderden kaarsrechte lijnen, ingewikkelde meetkundige patronen en immense afbeeldingen van dieren. Sommige lijnen gaan zelfs nog verder waardoor er [
 3. De geogliefen werden voor het eerst gezien in de zeventiger jaren, maar pas in de late negentiger jaren onderzocht toen Braziliaanse, Finse en Amerikaanse archeologen met behulp van satellieten en kleine vliegtuigen meer patronen aantroffen in het Amazonegebied
 4. uut lezen. Een van de enorme grondwerkconfiguraties die vanuit de ruimte zijn gefotografeerd, staat bekend als het Ushtogaysky-plein,.
 5. Onderzoekers hebben tot nu toe meer dan 1600 Palpa-lijnen en geogliefen kunnen identificeren. Deze raadselachtige figuren zijn een diep mysterie en zijn gemaakt door het Paracas-volk, bekend om hun langwerpige schedels

You are at: Home » Artikelen » Bewustzijn » Zonne-energie versus spirituele grond en geogliefen *** BELANGRIJKE MEDEDELING *** Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram Vakantie in Peru. Op vakantie in Peru maak je een bijzondere reis terug in de tijd naar het machtige Incarijk. Trek naar Machu Picchu, ontdek het hart van de Mayacultuur in Cuzco en bewonder geogliefen in Nazca Schatjagers lijken misschien een fenomeen uit een ver verleden, maar niks is minder waar. Ook vandaag jagen deze gelukzoekers nog steeds op die ene hit. Hieronder ontdek je tien verloren schatten waar zij nog steeds naar op zoek zijn. 10. De Schat van Yamashita in de Filipijnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) resulteerden de.

Nazca-lijnen: wat zijn ze, kenmerken, oorsprong en belang

Geogliefen zijn grote tekeningen in het zand die eeuwenlang bewaard zijn gebleven. De bekendste is de Atacama-reus, een geoglief van 115 meter lang. De Atacama-reus diende als een kalender en beeldt een godheid uit. Naast de Atacama-reus zijn er nog meer geogliefen te vinden in de woestijn van Chili, er zijn er bijna 5000 Het gaat om de Nazcalijnen, oude geogliefen of tekeningen in het woestijnzand van de Peruaanse hoogvlakte, van het Midden-Oosten. Met behulp van satellieten en luchtfoto's ontdekken wetenschappers meer geogliefen in Jordanië dan ooit tevoren. Het gaat in totaal om duizenden lijnenspellen

Nazca Linien – das achte Weltwunder - Peru Spezialisten

Geogliefen in de Nazca-woestijn. Een andere vondst van archeologen, die voor het eerst werd ontdekt in 1939 vanuit een vliegtuig! Anders zouden deze mysterieuze tekens waarschijnlijk moeilijk te vinden zijn. Het was de ontwikkeling van de luchtvaart die deze oeroude, primitieve vondst in de 20e eeuw mogelijk maakte Geogliefen in het zuidelijke Amazonegebied vormen overgebleven bewijsmateriaal voor een ooit bloeiende gemeenschap. Foto van University of Exeter. Voordat Spaanse conquistadores Zuid-Amerika veroverden, leefden er aan de rivier de Amazone slechts enkele kleine groepjes nomaden en was het omringende regenwoud leeg en ongerept

Dat geogliefen in Kazachstan niet raar zijn blijkt wel uit de recente foto's die NASA er van gemaakt heeft. Volgens de Dailymail: Ik was bang dat dit een hoax was, zei Dr LaPorte, emeritus hoogleraar epidemiologie in Pittsburgh die de vondst opmerkte tijdens zijn onderzoek in Kazachstan Nazca lijnen, van de aap tot de astronaut, de oorsprong en beschadigingen. De Nazca lijnen zijn na Machu Picchu de bekendste bezienswaardigheid in Peru. Lees hier alles over deze bijzondere bezienswaardigheid. Al meer dan 2000 jaar bestaan de Nazca lijnen. De meest aansprekende zijn de figuren van dieren, zoals de aap, condor en spin We hebben niets dan een waar mysterie, dat onmogelijk op te lossen lijkt. Drie gigantische, 1.500 voet lange en 54 voet brede muren werden ooit opgetrokken nabij de stad Cuzco, Peru, op een hoogte van meer dan 3600 m (12.000 voet). De muren omringen een geplaveid gebied met een cirkelvormige stenen structuur die een zonnekalender zou kunnen. De kat, of poes, in de Nazcalijnen in Peru. Een immense katachtige is in oktober 2020 ontdekt op een heuvel in Nazca. Medewerkers vonden de 37 meter lange tekening vlakbij een bekend uitkijkpunt. Door erosie was de tekening bijna verdwenen, en hij was vanuit de lucht nauwelijks nog te zien. Een speciale camera maakte de katachtige zichtbaar

Mysterieuze kunstwerken in de Atacama-woestijn in Chil

Voor de tweede keer in korte tijd zijn in Peru nieuwe geogliefen ontdekt. De 25 nieuw gevonden afbeeldingen zijn gevonden in een woestijnachtig gebied aan de kust in het zuiden van Peru. Naar schatting zijn de geogliefen zo'n 2000 jaar oud. Ouder dan de Nazcalijnen Deze geogliefen zijn gemaakt van ongeveer 200 jaar voor, tot 900 jaar na Christus. Het zijn tekeningen en lijnen in het droge zand, die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 800 vierkante kilometer. Deze lijn zijn de Nazcalijnen genoemd. In welk land bevinden zich deze geogliefen en mysterieuze lijnen

geogliefen - NineForNews

In de geogliefen en tekeningen in het zand zijn tientallen figuren van dieren, geometrische vormen en lijnen te zien. Niemand weet echter wie deze Nazcalijnen ooit heeft gemaakt. Heb je weinig kennis van Peru? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie Waar deze geogliefen, zoals deze tekeningen officieel heten, voor dienden is nog steeds niet duidelijk. In de zestiende eeuw werd er voor het eerst melding gemaakt van het fenomeen, en sinds 1994 staan de tekeningen op de Unesco Werelderfgoedlijst Een van de geogliefen lijkt op een molen, hoewel experts de structuur een bloem noemden. Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat we geneigd zijn om alles met technologie te vergelijken, omdat we gewend zijn om in een nieuwe wereld te leven. Maar de bewoners van Nazca handelden abstracter en creëerden hun eigen visie op de aard van de bloem

Atacama Woestijn in Chili: Alle tips en - Droomplekken

De lijnen vormen geogliefen, dat zijn enorme tekeningen in het zand van de pampa's van Peru. Door de unieke omstandigheden in het gebied zijn de abstracte figuren duizenden jaren bewaard gebleven Bezorgdheid over de degradatie van de mysterieuze geogliefen belette het meeste verkeer door de regio sinds de jaren negentig. Maar toen Ruggles en Aberdeen collega Nicholas Saunders in 1984 een eerder onontdekte reeks van lijnen ten noorden van de Nazca woestijn tegenkwamen, vroegen ze zich af of de geogliefen hun geheimen zouden onthullen vanuit een meer landschappelijk standpunt Geogliefen zijn ontwerpen die vaak vormen of afbeeldingen op het landschap vormen. Ze zijn over de hele wereld te vinden; de bekendste voorbeelden bevinden zich in Nazca, waar duizenden van dergelijke ontwerpen - van echte en denkbeeldige wezens tot geometrische vormen - zijn geëtst in de Peruaanse woestijn

In beeld: unieke monumenten in verval | NOSWe weten eindelijk waar deze dingen voor zijn - Motherboard

De grote geogliefen vormen tientallen spiralen, driehoeken en trapezia en kilometerslange zigzag lijnen. OpenSubtitles2018.v3. The Atacama Giant is one out of nearly 5,000 geoglyphs - ancient artwork that is drawn into the landscape - that have been discovered in the Atacama in the last three decades In een Peruaanse woestijn vormen honderden lijnen die in het dorre landschap zijn geëtst geometrische sporen en gedetailleerde figuren, sommige van wel 48 kilometer lang. De geogliefen, waarvan. The Other Nazca Lines: Drones Ontdek meer geogliefen in Peru Video: Drone flight over the Nazca Lines, Peru - 4k DJI Phantom 3 pro drone video 2021, Juli- In de woeste woestijn van Peru liggen de Nazca-lijnen, een verzameling woestijngeëtste tekeningen (geogliefen) waarvan wordt gedacht dat het pogingen van oude Peruanen zijn om met de goden te communiceren In Peru zijn 24 nieuwe geogliefen ontdekt die maar liefst 200 jaar ouder zijn dan de oorspronkelijke Nazcalijnen.In deze tekeningen, ontdekt door middel van 3D scans van de bodem door onderzoekers van de Universiteit van Yamagata in Japan voor de Peruaanse archeologen van het ministerie van Cultuur, zijn gigantische lama's, kameelachtigen en vlammen te zien De lijnen van Nazca, voluit Lijnen en geogliefen van Nazca en Palpa, zijn geogliefen, tekeningen in het zand van de pampa's van Jumana en Nazca in Peru. De tientallen figuren van dieren, honderden geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn in het woestijnzand van de hoogvlakte van Peru lang bewaard gebleven. De hoogvlakte is een van de droogste gebieden op aarde met een.

Egyptische hiërogliefen - Wikipedi

Wetenschapper ontdekt geogliefen in Peru - Scientias

Lijnen en geogliefen van Nazca en Pampas de Jumana

geogliefen. geriefteen. herleefden. Top 100 rijmwoorden. Rijmwoordenboek. Het Van Dale Rijmwoordenboek is de onlinerijmhulp die u helpt om leuke gedichten en rijmen te maken. Voor Sinterklaas rijmen was nog nooit zo eenvoudig! Vul een woord, naam, spreekwoord, gezegde of uitdrukking in, en het rijmwoordenboek geeft u de beste rijmwoorden Nazca-lijnen - Werelderfgoed geogliefen in Peru Kunst en Nazca ligfietsen is eind 1998 gestart in Hengelo met het ontwerp en de produktie van ligfietsen en onderdelen. Na een snelle groei en de daarmee gepaard gaande ruimte-problemen is het bedrijf begin 2001 verhuisd naar een nieuwe lokatie in Nijeveen (Dr.), een dorp in een prachtig fietsgebied Nazca lijnen rondvlucht In Peru zijn onlangs nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen. Deze 24 nieuw ontdekte geogliefen schijnen maar liefst 200 jaar ouder te zijn dan de oorspronkelijke lijnen van de Nazca. In deze tekeningen, ontdekt voor de Peruaanse archeologen van het ministerie van Cultuur middels 3D scans door onderzoekers van de Universiteit van Yamagata in Japan, zijn gigantische lama's, kameelachtigen. Vorige week maakten Japanse onderzoekers bekend dat ze in een woestijnachtig gebied in Peru 143 bijzondere tekeningen gevonden hebben. Geogliefen worden ze ook wel genoemd.Goed bewaardDe tekeningen zijn zo'n tweeduizend jaar geleden in de grond gekerfd door mensen die daar toen woonden. De Nazca-pampa, heet het gebied. Omdat het er niet veel regent en weinig waait, zijn de Nazca-lijnen goed.

Een vrachtwagenchauffeur is in Peru opgepakt omdat hij dwars door de wereldberoemde Nazcalijnen gereden is. De geogliefen, sinds 1994 op de Werelderfgoed-lijst van Unesco, werden ernstig beschadigd Het Nazca-volk en de geogliefen in de Pampa De lijnen van Nazca bevinden zich in de Pampa, een woestijnvlakte in het westen van Peru. Het staat vrijwel vast dat het Nazca-volk de geogliefen (aardtekeningen) heeft gemaakt Erg bijzonder zijn de meer dan 5.000 geogliefen in het noorden van de Atacama. Deze geometrische afbeeldingen in de bodem zijn soms wel 120 meter lang en te vergelijken met de Nazca-lijnen in Peru. De figuren liggen hier verspreid over een gebied van 150.000 vierkante kilometer Geogliefen of landschapsfiguraties (ookwel aard-glyphen) zijn al dan niet natuurlijke formaties in het landschap. Deze patronen worden gevormd door een combinatie van weggetjes, paden, meertjes en heuvels die in een bepaald patroon in het landschap liggen. Soms is de vorm versterkt door eeuwenlang gebruik van ingesleten paden

Het Nazca-volk en de geogliefen in de Pampa Kunst en

Nieuwe, mysterieuze geogliefen bij Nazcalijnen in Per

Nazca staat vooral bekend om de mysterieuze lijnen in het zand: geogliefen, de zogenaamde Nazcalijnen. Het is een prachtig, maar droog gebied ten zuiden van Lima in Peru. Een bijzondere plek, waarvan niemand de precieze herkomst weet. De Nazcalijne Naast de mysterieuze geogliefen zijn in de Nazca regio ook andere menselijke ingrepen in het landschap bekend zoals de puquios. Met deze term worden ondergrondse bronnen aangeduid die te bereiken zijn via een spiraalvormig aflopend pad De Nazca-lijnen zijn eeuwenoude tekeningen in het zand, ook wel geogliefen genoemd. Het beroemdst zijn de dierentekeningen, die onder andere een kolibrie, een aap en een walvis uitbeelden. Deze enorme afbeeldingen worden omgeven door geometrische lijnen en vormen van wel kilometers lang. Het enorme gebied waarop de Nazca-lijnen gemaakt zijn. Nazca is een mysterieus dorpje in het zuiden van Peru. Tussen 200 voor en 900 na Christus was dit het domein van de Nazca-indianen, en zij hebben een bijzondere erfenis nagelaten: een indrukwekkend lijnenspel in het zand en rotsen van de woestijn genaamd de Nazcalijnen. De duizenden lijnen vormen allerlei figuren en zijn al die jaren bewaard gebleven

Wat zijn geogliefen en bestaan die echt? Is het waar dat contact met buitenaardse wezens ook in vroeger tijden al is beschreven? Is er inderdaad een schilderij van Aert de Gelder uit 1710 waarop een UFO is te zien? Of is zijn naam een anagram? Bestaat de yaëliaanse beweging echt Er zijn al 450 geogliefen ontdekt in het Amazonegebied op plaatsen waar het bos is gekapt. Die vondsten suggereren dat de geschiedenis van het gebied anders is verlopen dan tot nu toe werd aangenomen Geogliefen De woestijn is bezaaid met bijzondere geogliefen uit de tijden van de Inca's of Nazca-indianen. Ze zijn goed bewaard gebleven vanwege de extreme weersomstandigheden. The Atacama Giant (foto) is een bijzonder voorbeeld van zo'n geoglief. De reus is meer dan honderd meter lang

Oude rotstekeningen op Negev-plateau roepen BijbelseFotoreis Spitsbergen met het zeilschip Antigua

Geoglief van een kat gevonden bij Nazcalijnen in Peru

Vlieg over Nazca in een veilig cessna-vliegtuig. Ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en mysterie. De geogliefen en de rotstekeningen zijn raadselachtige lijnen die de geschiedenis nog niet heeft kunnen verklaren. Ontdek de geschiedenis die de Palpa-vallei omringt vanaf de luchthaven van Pisco Ica strekt zich uit langs de kust, maar is al bij al een heel droge, zanderige regio. Binnen de regio heb je een aantal bekendere plaatsen, zoals Pisco, Ica stad, Nazca, Huacachina en Paracas. Sommige plaatsen bezocht ik, de andere laat ik voor een volgende keer. Net zoals de rest van Peru, heeft Ica regelmatig last van aardbevingen of tremors De Nazca lijnen zijn niet niet alleen maar lijnen; er zijn ook geometrische figuren (geogliefen), zoals voorstellingen van dieren (een kolibri, een aap, een kikker, een orka en een walvis). De lijnen zijn tot 275 meter lang, een lengte die je vanuit de lucht echt niet terugziet en de diepte is nergens meer dan maar 30 centimeter. Dertig centimeter Reisblog. REISBLOG: Op deze pagina verzamelen we nieuwtjes, (belangrijke) informatie en leuke tips over reizen. Klik op een van onderstaande onderwerpen om meer te lezen. Neem regelmatig een kijkje voor nieuwe reisblogs